A A A K K K

Цифрова трансформація Фонду держмайна: проєкти та досягнення

Процеси цифровізації спрямовані на підвищення доступності, ефективності управління державним майном, зниження корупційних ризиків та створення більш прозорої системи розпорядження державними активами.

Для досягнення цих завдань у Фонді функціонує Офіс цифрової трансформації, який має вже гарні результати та працює над втіленням в життя нових проєктів.

Нагадаємо про проєкти, які у Фонді держмайна вже функціонують:

  • Кадровий резерв ФДМУ  https://hr.spfu.gov.ua/ – платформа, яка спрощує процес підбору керівників та членів наглядових рад державних компаній. Система дозволяє кандидатам легко реєструватися, створювати власні профілі, відгукуватися на вакансії та отримувати персональні пропозиції відповідно до навичок, досвіду та кар’єрних цілей.

  • Земельний банк https://landbank.spfu.gov.ua/ – платформа про новий проєкт ФДМУ, який стартує вже найближчим часом. 

  • Дашборд Оренда https://bit.ly/SPFU_RENT_Dashboard – інструмент, який допоможе ознайомитися зі статистикою оренди держмайна та доходів до державного бюджету в реальному часі. Налаштувавши необхідні фільтри, користувач легко та швидко знайде необхідну інформацію. Отримані результати відображаються у вигляді інфографіки.

  • Дашборд Приватизація ДашбордSPFU – платформа на якій кожен бажаючий може дізнатись ключові показники приватизації на відкритих аукціонах в режимі онлайн. Масив даних охоплює характеристики аукціонів за період з 2018 року – моменту початку продажів держмайна через відкриті аукціони. Зауважимо, всі процеси, пов’язані з приватизацією, мають бути максимально прозорими та зрозумілими для всіх українців. 

  • Єдина база даних звітів про оцінку evaluation.spfu.gov.ua – за допомогою цієї платформи кожен громадянин може сформувати безкоштовно довідку про оцінку майна, суб’єкти оціночної діяльності чи оцінювачі можуть реєструвати звіти про оцінку майна та подавати заяви на рецензування  таких звітів, а нотаріуси можуть сформувати Витяг з Єдиної бази про реєстрацію е-Довідки про оціночну вартість або звіт про оцінку.

  • Націоналізовані (санкційні) активи https://sanlist.spfu.gov.ua/ – сайт, який містить перелік всіх арештованих активів росіян і колаборантів, які передані в управління Фонду. В реєстрі вже розміщені 1175 санкційних активів (з них 15 реалізовано). Важливо, аби кожен у кілька кліків міг дізнатися все про арештоване майно колаборантів або російських олігархів, яке в подальшому може принести прибуток державі.

  • Сайт Приватизація в Україні https://privatization.gov.ua/ – сайт на якому розміщена вся інформація про приватизацію державного майна, об'єктів малої та великої приватизації, світлини, презентації, дати аукціонів і останні новини.

  • Сайт Оренда в Україні https://orenda.gov.ua/ – платформа на якій розміщена вся інформація про оренду державного майна, об’єкти, дати аукціонів та останні новини.

  • Телеграм-Бот ФДМУ https://t.me/SpfuBotForCitizenbot – зручний спосіб взаємодії з Фондом держмайна, який допоможе оперативно подати звернення громадянина, отримати консультацію з питань, які належать до компетенції ФДМУ. Також за допомогою чат-боту всі охочі можуть перейти до меню приватизації та оренди державного майна.

Також Офіс цифрової трансформації працює над розробкою нового cайту Фонду державного майна України, який об’єднає у собі ці всі платформи, що значно спростить доступ до інформації щодо діяльності ФДМУ громадянам та бізнесу. 

Фонд  держмайна активно рухається вперед в процесі цифровізації. Головна мета — запровадити якісні та зручні діджитал-рішення для всіх стейкхолдерів.