A A A K K K

Міжнародна взаємодія: Команда ФДМУ провела робочу зустріч з торговим радником Посольства Австрії

Команда Фонду держмайна провела робочу зустріч з торговим радником Посольства Австрії Георгом Вайнгартнером. Ключова тема обговорень: шляхи залучення австрійських інвестицій в Україну.

Заступниця Голови ФДМУ Оксана Осьмачко презентувала напрями роботи відомства та новий проєкт — Земельний банк. Окремо розглянули приватизаційні можливості, у тому числі реалізацію санкційних активів. 

Георг Вайнгартнер висловив зацікавленість австрійської сторони в інвестуванні в Україні. Крім того, торговий радник Посольства Австрії розповів про успішні приклади інвестицій та масштабні проєкти,  реалізація яких була б цікава.
Оксана Осьмачко представила об’єкти Великої приватизації: Готель «Україна», завод «Аерок», ТРЦ Ocean Plaza, Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат та Мотордеталь-Конотоп. Акцентувала на тому, що торги проходять в режимі онлайн на майданчику «Прозорро.Продажі». Тому спостерігати за ходом торгів або брати участь в аукціоні може кожен, окрім осіб пов’язаних з державою-агресором.

Також Команда Фонду акцентувала на відкритості та зацікавленості у залученні закордонних інвестицій в українську економіку. Заступниця Голови розповіла про активну роботу з іноземними бізнес-асоціаціями та результати візитів представників відомства до Європейського Союзу. А також готовність розпочати таку співпрацю з австрійськими інвесторами.

Сторони домовилися про робочий візит Команди Фонду до Австрії для презентації інвестиційних можливостей України.