A A A K K K

ФДМУ запрошує інвесторів взяти участь у приватизації Полтавського протезно-ортопедичного підприємства

Фонд державного майна України виставив на приватизацію єдиний майновий комплекс державного комерційного підприємства «Полтавське експериментальне протезно-ортопедичне підприємство». Стартова ціна становить 18,45 млн грн (без ПДВ), головна умова – збереження профілю діяльності підприємства протягом 10 років.

Це підприємство, що має виробничі потужності у Полтаві, Сумах та Кропивницькому, спеціалізується на виготовленні протезів верхніх та нижніх кінцівок, ортопедичного та допоміжного взуття, ортезів, засобів захисту верхніх кінцівок та іншої непрофільної продукції. Загальна площа приміщень, що входять до складу ЄМК, становить 8444,6 кв. м. Вони розташовані на 3 зареєстрованих земельних ділянках площею 1,1119 га. На підприємстві працює 94 спеціалісти.

Приватизація цього активу є важливим кроком до залучення інвестицій та модернізації галузі протезування, яка відіграє ключову роль у відновленні та реабілітації українців, особливо в умовах війни. Залучення приватного капіталу дозволить провести необхідну модернізацію обладнання та впровадження новітніх технологій. Це забезпечить виробництво сучасних та високоякісних протезів, а також дозволить підприємству значно збільшити обсяги виробництва та задовольнити зростаючий попит на протези в Україні.

Головною умовою приватизації є збереження профілю діяльності підприємства протягом 10 років, що гарантує продовження виробництва протезів та інших виробів медичного призначення. Крім того, покупець зобов'язаний зберегти робочі місця протягом 6 місяців та погасити заборгованість із заробітної плати та перед бюджетом.

Стартова ціна об'єкта становить 18 447 673,55 грн (без ПДВ), а гарантійний внесок – 3 689 534,71 грн. Проведення онлайн-аукціону заплановано на 10 вересня 2024 року у електронній торговій системі «Прозорро.Продажі». Прийом пропозицій триватиме до 20:00, 9 вересня 2024 року.

ФДМУ закликає інвесторів взяти участь в аукціоні та зробити свій внесок у розвиток важливої для країни галузі. Детальна інформація про об'єкт та умови приватизації доступна за посиланням: http://surl.li/ewyghv.