A A A K K K

Підсумки тижня: понад 52 млн гривень — сума переможних ставок на приватизаційних аукціонах

З 26-30 серпня відбулося 9 онлайн-аукціонів з приватизації, торги проходили у системі «Прозорро.Продажі». Загальне зростання ціни відбулося у 8 разів, кількість учасників — 46. Тобто у середньому за актив змагалися 5 учасників. 

Найдорожчим лотом тижня став комплекс нежитлових будівель в Умані. За актив змагалися 5 учасників, а ціна за право власності на об’єкт зросла у 9 разів. Стартова ціна — 3 млн гривень зросла до переможної — 28 млн і 1 гривені. Крім запропонованої суми новий інвестор має заплатити ПДВ у розмірі 5,6 млн гривень. Загальний економічний ефект від приватизації активу може становити 33,6 млн гривень. 

На наступному тижні Команда ФДМУ планує провести 12 онлайн-торгів. Наймасштабніші аукціони:

ЄМК ДКП «Білгород-Дністровський морський торговельний порт» — міжнародний універсальний транспортний вузол, що спеціалізується на перевантаженні лісових, сипучих, будівельних та зернових вантажів, а також залізорудних окатків та металопродукції. Перевалка здійснюється як з сухопутних видів транспорту на морські судна, так і у зворотному напрямку. Загальна площа будівель становить  35898,0 м², площа земельних ділянок —  65,6368 га.
Стартова ціна — 178 млн гривень, дата аукціону — 6 вересня.
Детальніше про актив  — https://bit.ly/3r3EcKf
Посилання на аукціон — https://bit.ly/4g8Q6Y3

Державний пакет акцій ПАТ «Машинобудівне виробниче об’єднання «Оріон». Загальна площа об’єктів нерухомості становить — 46116,4  м². Серед приміщень  — нежитлові будівлі та споруди. Окрім нерухомості до складу єдиного майнового комплексу входять 5 земельних ділянок загальною площею 8,8500 га.
Стартова ціна — 4,4 млн гривень, дата аукціону — 5 вересня.
Детальніше про актив — https://bit.ly/3AKQhZu
Посилання на аукціон  — https://bit.ly/3XscwfS

Державний пакет акцій ПрАТ «Каштан». Підприємство спеціалізується на промисловому видобутку, обробці та продажу граніту з Букинського родовища. «Каштан» має спеціальний дозвіл на користування надрами, чинний до 2040 року. Основною продукцією є гранітні блоки та бут площею 94 м².
Стартова ціна — 3,2 млн гривень, дата аукціону — 5 вересня.
Детальніше про актив  — https://bit.ly/3MvtH9G 
Посилання на аукціон — https://bit.ly/3MrbiuJ

Нежитлові будівлі та споруди у Вінницькій області. Загальна площа нерухомості становить 551,4 м², до складу об’єкта приватизації входять: адмінкорпус, підвал, лабораторний корпус, майстерня та гаражі.
Стартова ціна — 1,1 млн гривень, дата аукціону — 4 вересня.
Детальніше про актив  — https://bit.ly/3z2E5Tt
Посилання на аукціон — https://bit.ly/4g436OO

Громадський будинок у Дніпропетровська області. Актив представлено двоповерховим громадський будинок з допоміжними спорудами. Загальна площа об’єкта приватизації  — 702 м². Підведені всі необхідні комунікації.
Стартова ціна — 367,5 тис. гривень, дата аукціону — 5 вересня.
Детальніше про актив  — https://bit.ly/3Xr2wDz
Посилання на аукціон  — https://bit.ly/3X91D12

Зробіть свій внесок у перемогу України, взявши участь в аукціонах ФДМУ, адже всі кошти від приватизації держмайна йдуть на підтримку Сил оборони.

Запрошуємо ознайомлюватися з новими пропозиціями на сайті privatization.gov.ua та в телеграм-каналі «Приватизація в Україні».