A A A K K K

Віталій Коваль провів зустріч з фінансовим директором Експортно-інвестиційного фонду Данії

Голова ФДМУ, Віталій Коваль провів робочу зустріч з Кааре Андреасеном, фінансовим директором Експортно-інвестиційного фонду Данії (EIFO). Ключовими темами обговорень стали: велика приватизація в Україні та можливості вкладень для данських інвесторів.

Очільник Фонду розповів про об’єкти великої приватизації: готель «Україна», АТ «Об'єднана гірничо-хімічна компанія», завод «Аерок», Демуринський гірничо-збагачувальний комбінат та ТРЦ Ocean Plaza.

«ФДМУ створює сприятливі умови для залучення приватного капіталу на прозорих та чітких умовах. Наголосив на важливості діалогу з міжнародними партнерами для розвитку економіки та посилення спроможності України»,  — наголосив очільник відомства.

Крім того, Віталій Коваль презентував проєкт «Земельний банк» та нові можливості, які він створює для залучення інвестицій у сільське господарство України.

Також, сторони приділили увагу питанню страхування від військових ризиків, як основний фактор стимулювання інвестицій в поточних умовах.

Довідково: EIFO — незалежний фонд, який керується незалежними правовим актом і радою директорів. Вони надають державну підтримку данських компаній, що інвестують за кордоном. Експортно-інвестиційний фонд Данії вже має досвід співпраці з Україною, зокрема у сфері відновлення критичної інфраструктури.