A A A K K K

Команда ФДМУ взяла участь у форумі організованому «Всеукраїнською Аграрною Радою», презентувала можливості «Земельного банку» для аграріїв

Команда Фонду у складі заступника Голови Ігоря Тимошенка, очільника ТОВ «Державний земельний банк» Ярослава Ярославського та начальника Управління підприємств агропромислового комплексу Олександра Васильченка виступила на форумі «Всеукраїнської Аграрної Ради». Представники відомства розповіли про старт проєкту та очікувані результати.

Ігор Тимошенко проінформував присутніх про старт земельних онлайн-аукціонів у системі «Прозорро.Продажі». Вже оголошено 24 аукціони, площа земельних ділянок становить 1600 га. Загалом в управлінні Фонду держмайна перебуває 386 тис. га, з них 98 тис. га на тимчасово окупованих територіях. Також проводиться спільна робота з іншими міністерствами аби збільшити орендні площі.





 

Представники Фонду держмайна окремо, детально, розповіли аграріям про механізми участь в онлайн-аукціонах з оренди земель та ресурси для пошуку інформації про роботу «Земельного банку». Наголосили — участь у торгах це просто та швидко. Фонд готовий комунікувати з аграріями. Крім того, до кожного лоту прикріплені контактні дані фахівця, який надасть відповіді на питання щодо земельної ділянки. 

Команда ФДМУ працює над підготовкою земельних ділянок другого пулу, оскільки реформа має стати сталою та довготривалою. Важливо аби агровиробники могли безперешкодно здійснювати свою роботу, вдосконалюватися та розвивати галузь.

Нагадаємо, очікуваний результат від реалізації проєкту «Земельний банк» становить понад 8 млрд гривень прямих надходжень.  

Більше деталей про реформу на наших ресурсах у facebook - https://www.facebook.com/spfu.gov.ua та https://www.facebook.com/profile.php?id=61565452255437