A A A K K K

ФДМУ та Міністерство розвитку та технологій Республіки Польща щодо інвестиційних перспектив України

У рамках обговорення перспектив двостороннього співробітництва відбулася зустріч між Фондом державного майна України та Міністерством розвитку та технологій Республіки Польща. Учасники обмінялися думками щодо поглиблення українсько-польського економічного співробітництва. Зокрема, розглянули можливість залучення польських інвестицій в українську економіку, ключові пріоритети Уряду України, шляхи залучення капіталу та поліпшення інвестиційного клімату.

Команда ФДМУ презентувала роботу відомства  з дотриманням принципів прозорості та відкритості. У зв’язку з запуском проєкту «Земельний банк» в Україні, виникає потреба в ознайомленні потенційних інвесторів з можливостями оренди державних земель сільськогосподарського призначення, які перебувають у користуванні державних сільськогосподарських підприємств.

Польські партнери підтвердили свою готовність до активної співпраці, що створює сприятливі умови для подальшого розвитку українсько-польських економічних відносин. За результатами зустрічі очікується участь польських інвесторів у аукціонах з оренди державних земель сільськогосподарського призначення, збільшення обсягу інвестицій, що, в свою чергу, надасть можливість створити нові робочі місця та збільшити надходження до державного бюджету. Також заплановано передачу досвіду представників державних установ щодо ефективного управління державними підприємствам. Спільні проєкти та програми, реалізовані в рамках міжнародної співпраці, є потужним інструментом для підтримки економіки України та допомоги їй в умовах війни.

Фонд державного майна України активно працює над залученням іноземного капіталу, завдяки всебічній підтримці  інвесторів, що є запорукою успішної реалізації інвестиційних проєктів. 

Довідково. Міністерство розвитку та технологій Республіки Польща відповідає за економічне зростання країни. Воно розробляє і впроваджує державну політику, спрямовану на стимулювання інновацій, підтримку підприємництва та залучення інвестицій.