A A A K K K

“Гривнівки”: +2 успішних аукціони

Команда Фонду державного майна не збавляє обертів і провела ще два аукціони з приватизації “гривнівок” на суми понад 2,5 млн грн і понад 490 тис. грн.

Так називаються об’єкти, які не мають балансової вартості або вона дорівнює нулю, і стартова ціна за них визначена в 1 гривню механізмом, який встановлений законом на період дії воєнного стану.   

Обидва об’єкти знаходяться на Одещині. 

М. Балта. Це – двоповерхова нежитлова будівля, розташована на земельній ділянці площею 996 кв.м. Загальна площа будівлі – 492 кв.м. Рік введення в експлуатацію – 1968, проте наявні електропостачання, водопостачання та опалення. 

У ході торгів за об’єкт нерухомості змагалися 12 учасників, що зумовило зростання ціни, від початкової – 1 грн, до фінальної – 2 500 001 грн. Також покупець має додатково сплатити 500 тис. грн  ПДВ, тож загальний економічний ефект може становити понад 3 млн грн.

М. Рені. Це – адміністративна будівля 1960 року побудови загальною площею 281,5 кв. м., яка має електропостачання, водопостачання, опалення та газопостачання.

У ході торгів за об’єкт нерухомості змагалися 4 учасники, що зумовило зростання ціни, від початкової – 1 грн, до фінальної – 490 001 грн. Також покупець має додатково сплатити 98 тис. ПДВ, тож загальний економічний ефект може становити понад 588 тис. грн.

Знову ми бачимо, що такі об’єкти цікаві, і користуються попитом на ринку. Завдяки символічній стартовій ціні виникає висока конкурентність, що зумовлює зростання ціни продажу об’єкта.  

Вдало продаємо “гривнівки” – успішно наповнюємо бюджет!

Продовжуємо працювати над цим!