A A A K K K

Фонд держмайна забезпечив перерахування до фонду ліквідації наслідків збройної агресії 6 млн 480 тис. $, що еквівалентно 266,9 млн грн

Завдяки спільним зусиллям Міністерства юстиції та команди Фонду державного майна рішенням ВАКС стягнуто в дохід держави кошти В’ячеслава Богуслаєва, розміщені на рахунку в АТ “Мотор Банк” у розмірі 6 млн 480 тис. $, що еквівалентно 266 882 040 грн за курсом НБУ.

Внаслідок злагодженої роботи Мін’юсту та ФДМУ вже сьогодні всі ці кошти перераховані до фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Адже саме за позовом Міністерства юстиції України зазначені кошти були стягнуті в дохід держави, а Фонд держмайна супроводжував всі необхідні процеси та забезпечував виконання рішення ВАКС. 

Окрему вдячність Фонд держмайна висловлює НБУ за високопрофесійний індивідуальний підхід у вирішенні складного питання щодо забезпечення здійснення транзакції.

Тепер націоналізовані (санкційні) кошти працюватимуть на відновлення України.

Протягом 2024 року Фонд державного майна України скерував до фонду ліквідації наслідків збройної агресії суму, еквівалентну 803 662 972,30 грн за курсом НБУ.

Додатково в найближчий час ФДМУ очікує на 5 910 000 гривень в якості оплати пакету акцій ПрАТ "Каштан" (99,8612% статутного капіталу) за результатами аукціону з продажу санкційного майна, який відбувся 05.09.2024. Корпоративні права вказаного товариства були стягнуті в дохід держави рішенням ВАКС з підсанкційної особи Сальдо Л.П.