A A A K K K

Аукціонна комісія встановила стартову ціну та розробила умови продажу державної частки розміром 100% статутного капіталу ТОВ «Мотордеталь-Конотоп»

У засіданні взяли участь 9 членів аукціонної комісії та двоє осіб з правом дорадчого голосу.

Згідно з рішенням Кабміну, підприємство включено до переліку об’єктів великої приватизації. Своєю чергою, Фонд держмайна  ухвалив рішення про приватизацію об’єкта шляхом продажу на онлайн-аукціоні з умовами, який відбудеться в електронній торговій системі «Prozorro.Продажі».

Під час засідання, учасники комісії ознайомилися з документами підприємства, зокрема із фінансовою звітністю. Після чого, з урахуванням законодавчих вимог, визначили стартову ціну продажу – 278 532 525 грн. 

Також учасники опрацювали та визначили умови продажу. 

Розроблені приватизаційні умови передбачають: 

  • збереження виду діяльності;

  • погашення боргів з виплати заробітної плати працівникам та перед бюджетом;

  • погашення простроченої кредиторської заборгованості, крім заборгованості перед фізичними та юридичними особами, щодо яких застосовано санкції та пов’язаними з ними особами, а також кредиторами, бенефіціаром яких є громадяни рф та рб. 

  • недопущення звільнення працівників протягом 6 місяців; 

  • забезпечення соціальних гарантій працівникам відповідно до вимог трудового законодавства; 

  • дотримання вимог та обмежень природоохоронного законодавства; 

  • виконання діючого колективного договору та укладання нового на наступні періоди  після закінчення діючого, а також здійснення працевлаштування вивільнених працівників товариства відповідно до законодавства.

Фонд держмайна завершив підготовку об’єкта приватизації до аукціону – далі аукціонна комісія направить до Уряду пропозицію стартової ціни та пропозиції приватизаційних умов на затвердження.

Всі кошти з реалізації націоналізованих (санкційних) активів направляються у фонд ліквідації наслідків збройної агресії, тобто йдуть на відновлення енергетичної інфраструктури та на відновлення житла наших громадян. Ці гроші потрібні Україні вже зараз, тож ми робимо все можливе для того, аби максимально швидко, прозоро та на конкурентних засадах продати такі активи.

Довідково:

ТОВ "Мотордеталь-Конотоп" — це українське підприємство на Сумщині, яке спеціалізується на виробництві поршневих кілець для двигунів внутрішнього згоряння. Одне із найбільших виробників поршневих кілець на території України і постачає свою продукцію як на внутрішній ринок, так і на експорт.

Підприємство було передане в управління ФДМУ рішенням Вищого антикорупційного суду у 2023 році. До того ТОВ "Мотордеталь-Конотоп" належав підсанкційному представнику країни-агресора Сергію Калашнику.