A A A K K K

ФДМУ та «Прозорро.Продажі» провели вебінар для аграріїв про практичні аспекти «Земельного банку»

За підтримки проєкту USAID/UKaid «Діяльність у рамках реформи державних підприємств України» (SOERA) Фонд державного майна України та АТ «Прозорро.Продажі» провели вебінар «Практичні поради для аграрного бізнесу: Як взяти землю в оренду через проєкт “Земельний банк”».

У вебінарі взяли участь 60 учасників — представників аграрних холдингів та фермерських господарств, а також аграрних асоціацій.

Спікерами вебінару стали заступник голови ФДМУ Ігор Тимошенко, генеральний  директор ТОВ «Державний земельний банк» Ярослав Ярославський та керівник  проєктного офісу АТ «Прозорро.Продажі» Олександр Лихотоп. 

Вебінар було присвячено практичним аспектам реалізації проєкту «Земельний банк» та участі в аукціонах з суборенди державних земельних ділянок. Учасники дізналися про характеристики та цільове призначення земельних ділянок, про умови суборенди, принципи проведення аукціонів та основні вимоги договорів суборенди. Особливу увагу спікери приділили вимогам до учасників аукціонів, а також формуванню суборендної плати та порядку її індексації. 

Після доповідей спікерів відбулася сесія Q&A, під час якої спікери відповіли на всі запитання учасників.