A A A K K K

Результати двох успішних аукціонів з приватизації цього дня

Сьогодні в електронній торговій системі «Прозорро.Продажі» відбулися два успішні онлайн-аукціони з приватизації на суму 15,5 млн грн.

Перший об’єкт – вбудоване приміщення офісу загальною площею 76,2 м² на Кіровоградщині. За право власності на об'єкт змагалося 9 учасників. Початкова ціна активу становила 39,9 тис. грн та зросла до переможної – 2,5 млн грн. Зростання вартості відбулося у 62,7 раза. Переможець має додатково сплатити 500 тис. грн ПДВ, тож загальний економічний ефект може становити 3 млн грн.  

Після оплати вартості лота з урахуванням ПДВ інвестор отримає об’єкт розташований в місті Світловодськ, неподалік від скверу та автомобільного шляху територіального значення Т1703, для реалізації власних бізнес-ідей. 

Другий об’єкт – будівлі санітарно-епідеміологічної станції, загальною площею 548,0 м² у Житомирі. За право власності на об'єкт змагалося 3 учасника. Початкова ціна будівель становила 6,4 млн грн та зросла у 2,03 раза до переможної – 13 млн грн. Переможець додатково має сплатити 2,6 млн грн ПДВ, тож загальний економічний ефект може становити 15,6 млн грн.  

Після оплати вартості лота з урахуванням ПДВ у власність інвестора перейде нерухомість розташована у Богунському районі міста Житомир, поруч з європейським автошляхом Е583. Поруч з об’єктом знаходяться зупинки громадського транспорту, магазини, відділення пошти та заправка.

Всі надходження від продажу державного майна на приватизаційних аукціонах надходять до державного бюджету, тим самим посилюють обороноздатність країни. 

Більше пропозицій приватизації держмайна від ФДМУ можна знайти на https://privatization.gov.ua,  Viber та Telegram каналах «Приватизація в Україні».