A A A K K K

Фонд держмайна України виставить на аукціон «ТИТАН УКРАЇНА» у межах великої приватизації

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про внесення частки розміром 100 відсотків статутного капіталу товариства з обмеженою відповідальністю «ВСМПО ТИТАН УКРАЇНА» до переліку об’єктів великої приватизації.

Вартість активів товариства станом на 31.12.2023 становила 271 720 тис. грн. Враховуючи, що розмір частки, переданої в управління Фонду, становить 100 відсотків, то прогнозована вартість об’єкта буде становити не менше  271 720 тис. грн. 

Далі аукціонна комісія на засіданні встановить ціну й умови продажу та направить їх Уряду на затвердження. Після цього буде відома дата приватизаційного аукціону.

Аукціон буде проходити на торговій платформі “Прозорро.Продажі”, це  забезпечить прозорість та відкритість торгів. Всі грошові кошти, отримані в результаті реалізації націоналізованих (санкційних) активів, зараховуються до Державного бюджету України та спрямовуються до фонду ліквідації наслідків збройної агресії. 

Нагадаємо, що Нікопольський завод безшовних труб із титанових сплавів “ТИТАН УКРАЇНА" був конфіскований у російського олігарха Михайла Шелкова та згідно з рішенням Вищого антикорупційного суду від 23 січня 2023 р. був стягнутий в дохід держави.

Довідково:Товариство знаходиться на Дніпропетровщині. Основний вид діяльності – виробництво труб, порожнистих профілів і фітингів зі сталі. ТОВ «ВСМПО ТИТАН Україна» має виробничу базу необхідну для здійснення господарської діяльності.