A A A K K K

Міжнародна взаємодія: Команда ФДМУ працює над спільним проєктом з Французьким агентством міжнародного технічного співробітництва (Expertise France)

Сьогодні Команда Фонду державного майна України на чолі з в.о Голови відомства Іванною Смачило провела рамкову зустріч з представниками агентства Expertise France. 

Ключова мета зустрічі – обговорення практичної частини реалізації проєкту у сфері контролю бізнес-ризиків, зокрема у сфері ІТ.

«Співпраця відомств приносить результати і ми його бачимо. Сьогодні відкриваємо чергову сторінку – починаємо працювати над новим проєктом, який допоможе удосконалити механізми контролю та аналізувати ризики у бізнес-процесах. Необхідний новий, якісний підхід контролю і ми сподіваємося на успіх проєкту», — наголосила в.о Голови ФДМУ Іванна Смачило.

Команда Фонду розповіла міжнародним партнерам про ключові напрями роботи, а саме: приватизацію та оренду державного майна, оцінку, корпоративне управління, оренду земель сільськогосподарського призначення та роботу з націоналізованим майном. Наголосили на важливості взаємодії всіх структурних підрозділів задля якомога швидшого напрацювання практичної частини проєкту.

Крім того, сторони обговорили систему управління державною власністю через діяльність державних холдингових агентств, світові стандарти й кращі практики у сфері корпоративного управління.

Також відомства окреслили систему раннього реагування на ризики (ERS). Важливо зазначити, що система може надати можливість прогнозувати ризики за ознаками, що дозволяє організувати процес додаткового спостереження з метою проактивного втручання. 

Створення такої системи має багато переваг, зокрема: 

  • підвищення стандартів корпоративного управління;

  •  зменшення бюрократії;

  • стимулювання економічного розвитку шляхом підвищення ефективності управління;

  •  унеможливлення ризиків в управлінні державними активами;

  • збільшення надходжень до держбюджету;

  • зміцнення міжнародного іміджу; 

  • формування даних для аналітики та стратегічного планування.

Наразі готується підписання меморандуму про співпрацю між Фондом державного майна України та Французьким агентством міжнародного технічного співробітництва (Expertise France). 

Довідково. 

Expertise France розробляє та впроваджує проєкти, які посилюють державні політики направлені на сталий розвиток в країнах партнерах та на вирішення їх викликів.  Французьке агентство міжнародного технічного співробітництва Expertise France входить до групи Французького агентства розвитку (Agence française de développement) та підпорядковується Міністерству Європи та закордонних справ (MEAE) та Міністерству економіки, фінансів, промислового суверенітету та діджиталізації Франції.