A A A K K K

Результати трьох аукціонів з приватизації на суму 4,13 млн гривень

За сьогодні команда Фонду державного майна України провела три онлайн-аукціони з приватизації в електронній системі «Прозорро.Продажі» на суму 4,13 млн грн.

Перший лот – нежитлова будівля "ветеринарна лікарня" загальною площею 102 м² на Чернігівщині. До складу нежитлової будівлі входять приміщення ветеринарної лікарні, прибудова та гараж. Об'єкт знаходиться у центрі населеного пункту.

Переможна ціна продажу  складає 11,7 тис. грн. Переможець додатково має сплатити 2,3 тис. грн ПДВ, тож загальний економічний ефект може становити понад 14 тис. грн.  

Другий лот – одноповерхова будівля їдальні з прибудовою загальною площею 427,8 м² в Одесі. 

Неподалік об’єкта розташовані припортова інфраструктура, автосервіс, стадіон, ринок та парк. Стартова ціна лота становила 42,7 тис. грн, а фінальна – 1,1 млн грн. За об’єкт змагалися 10 учасників, що зумовило зростання ціни у 26,3 раза. Переможець додатково має сплатити ПДВ – 225 тис. грн, тож загальний економічний ефект може становити 1,35 млн грн.  

Третій об’єкт приватизації – нежитлові приміщення на другому поверсі двоповерхової будівлі загальною площею 96,7 м² на Львівщині. Об’єкт знаходиться у центральній частині міста, у пішій доступності є вся необхідна інфраструктура: поштові та банківські відділення,  спортивний комплекс, магазини, заклади громадського харчування тощо.

Початкова ціна об’єкта становила 166,5 тис. грн, а переможна – 3 млн грн. Зростання ціни продажу відбулося у 18 разів. Переможець додатково має сплатити 600 тис. грн ПДВ, тож загальний економічний ефект може становити 3,6 млн грн.  

Переможці аукціонів мають 20 днів на оплату лотів. Після сплати повної вартості лотів з урахуванням ПДВ у власність інвесторів перейдуть активи за які вони змагалися. 

Кожна гривня, отримана від продажу державного майна на аукціоні, наближає нас до перемоги. Адже ці кошти йдуть до державного бюджету з якого фінансуються Сили безпеки та оборони, зміцнюючи обороноздатність країни.

Більше пропозицій приватизації держмайна від ФДМУ можна знайти на https://privatization.gov.ua, Viber та Telegram каналах «Приватизація в Україні».