A A A K K K

Плідна співпраця України та Литви: обмін досвідом щодо реформування підприємств державного сектору

Заступник Голови ФДМУ Наталія Панова під час відрядження до Литовської Республіки зустрілася з представниками державних підприємств, зокрема з литовською енергетичною компанією EPSO-G. Мета візиту – вивчити литовський досвід успішного реформування державного сектору. 

Литовські колеги поділилися своїми досягненнями у мінімізації державного втручання в економіку та підвищенні ефективності державних підприємств. Крім того, обговорили управління та ведення господарської діяльності держпідприємств, зокрема щодо збалансування інтересів різних учасників ринку (акціонерів, підприємств та регуляторних органів) для досягнення стабільного розвитку.

Плідна співпраця з литовськими партнерами відкриває нові можливості для реформування українського державного сектору. Обмін досвідом та знаннями стане підґрунтям для розробки стратегії реформ в Україні. Державні підприємства зможуть підвищити свою ефективність та інноваційність, що є ключовими факторами для зростання національної економіки.

Обмін досвідом відбувся за підтримки Проєкту USAID/ UKaid "Діяльність у рамках реформи державних підприємств України” (SOERA), спрямований на покращення діяльності та прозорості українських державних підприємств, а також на вдосконалення стратегічного управління ними.

Довідково. 

EPSO-G – велика литовська енергетична компанія, яка займається передачею електроенергії та газу. Вона є одним з ключових гравців на енергетичному ринку Литовської Республіки та регіону Балтії. EPSO-G активно співпрацює з європейськими енергетичними компаніями та активно розвиває нові інноваційні рішення в сфері енергетики.