A A A K K K

Фонд державного майна України оновив склад правління АТ «Об`єднана гірничо-хімічна компанія»

В рамках продовження політики оздоровлення кадрової і фінансової ситуації на державних підприємствах з метою їх підготовки до конкурентних приватизаційних конкурсів Фонд державного майна України 19 травня 2020 року оновив склад правління АТ «Об`єднана гірничо-хімічна компанія» (ОГХК).

В новий склад правління ОГХК увійшли: Тетяна Гогенко (Голова напряму комерції і збуту), Юрій Кияшко (Голова фінансового напряму), Юрій Соловей (Голова служби безпеки), Леонід Бортнічук (Голова юридичного напряму), Артур Сомов (Заступник тимчасово виконуючого обов`язки Голови правління).

З 8 квітня 2020 року тимчасово виконуючим обов`язки Голови правління ОГХК є Пітер Девіс, який має 29-річний досвід управлінської роботи у великих міжнародних корпораціях, включаючи
Cable & Wireless Plc (Великобританія), Glencore AG (Швейцарія), Central European Media Enterprises (США).

«Фонд державного майна продовжує системну роботу щодо кадрового перезавантаження державних підприємств та викорінення корупційних схем у держсекторі. Завдання нового складу правління ОГХК – поліпшити фінансові та виробничі показники підприємства, а також якісно підготувати його до прозорої конкурентної приватизації, яка дозволить залучити стратегічного інвестора. Станом на сьогодні до ОГХК наявний інтерес більш ніж десяти іноземних інвесторів, готових вкладати в модернізацію підприємства і виводити його на новий рівень», – зазначає Заступник Голови ФДМУ Сергій Ігнатовський.

За словами Пітера Девіса, новий менеджмент ОГХК розглядає можливість придбання нових ліцензій на видобуток корисних копалин для розширення виробничої діяльності та підвищення капіталізації компанії в рамках підготовки до приватизації.

«Нова професійна команда, що залучена до управління ОГХК, має багаторічний досвід керівництва великими компаніями та націлена на поліпшення операційної діяльності підприємства. Наше завдання – розробити та реалізувати програму розвитку підприємства, а також провести всю підготовчу роботу з проведення приватизації, яка повинна відбутися відразу після стабілізації ситуації на фінансових ринках», – заявив Пітер Девіс.

Довідка

АТ «Об`єднана гірничо-хімічна компанія» – один з найбільших у світі видобувачів рутилового та цирконієвого концентратів. ОГХК створена у 2014 році шляхом об`єднання Вільногірського гірничо-металургійного комбінату та Іршанського гірничо-збагачувального комбінату.

*Уся інформація щодо діяльності ОГХК тимчасово публікуватиметься на офіційному сайті Фонду державного майна України, оскільки доступ до сайту компанії та офіційної Facebook сторінки ОГХК заблоковано колишнім менеджментом.