A A A K K K

Дмитро Сенниченко: Приватизація – це інвестиції, робочі місця для українців та позбавлення держави від збитків

За словами Голови Фонду державного майна України Дмитра Сенниченка, на сьогодні в Україні діють 3733 державні підприємства, а стратегічних серед них усього до 500.

«3733 підприємства в державній власності – це найбільше джерело корупції. З них 1200 – можна просто ліквідувати, тому що вони доведені до такого стану, що навіть безкоштовно нікому не потрібні, адже накопичені там борги більші за собівартість. Так, зафіксовано збитків на суму 18 млрд грн тільки по тих справах, які зараз веде НАБУ – це те, що вже доведено до суду», - зазначив Дмитро Сенниченко.

Він наголосив, що Фонд реалізує державну політику, встановлену Президентом України та Верховною Радою, яка призначає Уряд. В рамках цієї політики нова команда Фонду державного майна змінила принципи приватизації державних підприємств на прозорі та відкриті.

Так, інформація про кожен аукціон з продажу від найменшого активу до багатомільйонного, анонсується заздалегідь та максимально поширюється – все для залучення якомога більшої кількості учасників торгів і встановлення конкурентної, ринкової ціни по кожному об’єкту.

«Урядом визначається, що треба залишати, а що треба приватизовувати. І Фонд ефективно реалізовує державну політику - ми створили прозорі інструменти: онлайн-аукціони, віртуальні кімнати даних для розкриття інформації. Тому що мета приватизації – створити додану вартість, нові високотехнологічні робочі місця  і не просто інвестиції, а інвестиції, які б працювали тут, в Україні – щоб українці не їхали в Польщу, де економіка розвинена якраз через те, що приватизація вже відбулася», - резюмував Голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко.