A A A K K K

В ОГХК на сьогодні є достатній фінансовий ресурс для забезпечення виплат зарплат та премій співробітникам

1-2 червня керівництво ОГХК, у складі членів правління Пітера Девіса, Артура Сомова і Юрія Солов'я, відвідали Вільногірський ГМК. Нові члени правління пояснили причини зупинки підприємства співробітникам гірничотранспортного цеху і збагачувальної фабрики, і за підсумками цих зустрічей, досягли повного взаєморозуміння з колективом підприємства. Минулого четверга також відбулася аналогічна зустріч з профспілкою металургів і гірників України.

Зупинка Вільногірського ГМК була вимушеною мірою і повністю виправданою з двох причин. По-перше, на момент зупинки відвантаження продукції комбінату йшло за цінами нижче ринкових. По-друге, існувала загроза несплати за відвантажений товар навіть за заниженими на той період цінами. Побоювання керівництва ОГХК ґрунтувалися на тому, що компанії, яким повинна була бути відвантажена продукція комбінату, вже мають дебіторську заборгованість близько 400 млн грн перед підприємством.

“Сьогодні в ОГХК є достатній фінансовий ресурс для забезпечення виплат зарплат і премій співробітникам. Зупинка роботи ГМК не вплине на виконання всіх зобов'язань компанії перед трудовим колективом. Наразі склади підприємства заповнені продукцією, співробітники комерційних відділів ОГХК працюють над укладанням нових контрактів за ринковими умовами. Відновити роботу Вільногірського ГМК планується протягом двох тижнів. Іршанський ГЗК продовжує роботу в штатному режимі, зупинки виробництва на філіалі не планується”, – заявляє Пітер Девіс, тимчасово виконуючий обов’язки голови правління ОГХК.

*Уся інформація щодо діяльності ОГХК тимчасово публікуватиметься на офіційному сайті Фонду державного майна України, оскільки доступ до сайту компанії та офіційної Facebook сторінки ОГХК заблоковано колишнім менеджментом.