A A A K K K

ФДМУ та ДФСУ перевіряють ДП «Завод «Електроважмаш» на причетність до ухилення від сплати податків у 2018-2019 роках

3 червня 2020 року за повної підтримки Фонду державного майна України працівниками відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби України проведено обшук на Державному підприємстві «Завод «Електроважмаш».

В ході проведення обшуку було вилучено документацію щодо фінансово-господарської діяльності підприємства. Вона стосується співпраці ДП «Завод «Електроважмаш», який був переданий до Фонду державного майна України наприкінці 2019 року, з контрагентами за минулі періоди, зокрема, за 2018-2019 роки. На думку правоохоронців, документи, що були вилучені, можуть свідчити про здійснення операцій, внаслідок яких спричинено шкоду державним інтересам. Мова йде про можливу несплату податків до Державного бюджету України в особливо великих розмірах. Фактам, які будуть отримані на підставі вилучених документів, буде надана відповідна правова оцінка, і вони будуть покладені в основу аудиторської перевірки ДП «Завод «Електроважмаш» для отримання об’єктивної оцінки про стан підприємства.

«Дані слідчі дії – це результат співпраці ФДМУ та ДФС, головною метою якої є притягнення до відповідальності корумпованого екс-менеджменту держпідприємства. Випадки, коли управлінці промислових гігантів, зловживаючи своїм службовим становищем, наносять шкоду державі та гальмують розвиток самого підприємства, на жаль, непоодинокі. Фонд держмайна поставив собі за мету «вивести таких керівників на чисту воду», налагодивши ефективну роботу на держпідприємствах. Це цінний актив, і він має не існувати, а модернізуватися й наповнювати Державний бюджет мільярдами. Робота у цьому напрямку триватиме й надалі», – заявив голова Фонду державного майна України Дмитро Сениченко. 

Слідство та з’ясування деталей фінансово-господарської діяльності ДП «Завод «Електроважмаш» у 2018-2019 тривають. Про результати слідчих дій буде повідомлено додатково.