A A A K K K

Заробітні плати співробітникам ОГХК виплачені в повному обсязі

8 липня співробітники АТ «Об'єднана гірничо-хімічна компанія» у повному обсязі отримали заробітні плати за червень. Надалі затримок з виплатами на підприємстві не передбачається.

Затримка з виплатою коштів мала короткотривалий характер. Як і було заявлено керівництвом ОГХК, ситуацію оперативно вирішили протягом одного робочого дня. Причиною відстрочення стала заборгованість контрагентів перед ОГХК у розмірі більш ніж 1 млрд гривень, 366 млн грн з яких складає прострочена дебіторська заборгованість.

«Ми зробили усе можливе, щоб вирішити ситуацію у максимально стислі строки. Станом на сьогодні заробітні плати усім співробітникам філій, Вільногірської та Іршанської, і працівникам головного офісу виплачено у повному обсязі. Наразі ми в посиленому режимі працюємо над ліквідацією касових розривів підприємства. Вирішенням питанням будуть займатися відповідні офіційні правоохоронні органи», – зазначив Артур Сомов, заступник голови правління АТ «ОГХК».

«Я вдячний за відкриту позицію менеджерам ОГХК в ситуації з виплатою зарплат та за оперативне вирішення питання. Дана ситуація показала нашим співробітникам, що керівництво ОГХК тримає операційний менеджмент компанії під контролем та готове швидко реагувати на супутні виклики. Наразі ми продовжуємо працювати у штатному режимі», –  зазначив голова профспілкового комітету ПОП «ВГМК» Клименко Ф.Ф.

Як вже повідомлялось раніше, касові розриви на підприємстві виникли через фінансові махінації екскерівників компанії. ОГХК має перелік недобросовісних фірм-контрагентів, що відмовляються оплачувати продукцію, яка була поставлена за контрактами, укладеними колишнім менеджментом компанії. Юридичний відділ підприємства вже проводить претензійну роботу з компаніями-боржниками.

Наразі новий менеджмент ОГХК активно працює над пошуком нових надійних контрагентів, які ретельно перевіряються, а нові контракти укладаються за зміненими умовами відповідно до ринкових показників ціни, термінів доставки та оплати.

*Уся інформація щодо діяльності ОГХК тимчасово публікуватиметься на офіційному сайті Фонду державного майна України, оскільки доступ до сайту компанії та офіційної Facebook сторінки ОГХК заблоковано колишнім менеджментом.