A A A K K K

За заявою Голови Фонду держмайна Дмитра Сенниченка викрито третю спробу його підкупу

8 грудня 2020 року детективами Національного бюро за процесуального керівництва САП викрили колишнього посадовця АТ «Миколаївобленерго» (70% акцій належать державі) на пропозиції та наданні неправомірної вигоди Голові Фонду державного майна України за працевлаштування на посаду керівника цього ж підприємства, яке входить до сфери управління Фонду.

Досудове розслідування у цій справі детективи НАБУ розпочали у вересні  2020 року за заявою Голови Фонду державного майна України Дмитра Сенниченка.

Слідством встановлено, що затриманий запропонував очільнику Фонду 100 тис. дол. США за призначення на посаду голови правління акціонерного товариства. Гроші він планував передати двома частинами: 50 тис. дол. США до призначення, решту – після. 

Також експосадовець пообіцяв після призначення щомісячно надавати неправомірну вигоду у 200 тис. дол. США як частину «тіньового» прибутку, отриманого завдяки своїй посаді. 

Особу викрито під час надання першої частини неправомірної вигоди у 50 тис дол. США та затримано в порядку ст. 208 КПК України. 

Наразі правоохоронці вирішують питання про повідомлення йому про підозру. 

Варто зазначити, що це третя спроба підкупу Голови Фонду державного майна України Дмитра Сенниченка, яка вже традиційно закінчилася затриманням тих, хто пропонував хабар.