A A A K K K

Дмитро Сенниченко взяв участь в обговоренні питання залучення інвестицій в рамках Ukrainian Investment Roadshow

10 грудня 2020 року Голова Фонду державного майна України взяв участь у вебінарі «Перспективи торгівлі та інвестицій між Великою Британією та Україною з акцентом на інфраструктуру нових проєктів», в рамках проведення IV щорічного Ukrainian Investment Roadshow, яке об’єднало державних управлінців, банкірів та економічних експертів для пошуку шляхів стимулювання економіки України та створення умов притоку прямих іноземних інвестицій.

Під час участі в заході Голова Фонду поінформував закордонних інвесторів про підготовку об’єктів великої приватизації до аукціонів та здійснювану роботу радниками – компаніями зі світовими іменами та репутацією, які допомагають Фонду держмайна приводити ці активи до кращого стану.

Він також акцентував увагу на важливості розблокування процесу великої приватизації – оскільки через законодавчу заборону на проведення аукціонів великої приватизації до кінця дії обмежувальних заходів, пов’язаних з карантином, об’єктивно відсутня змога дати старт цьому процесу до кінця 2020 року. 

«Фонд державного майна не марнує час: починаючи з I кварталу 2021 року сподіваємось на приватизацію Об’єднаної гірничо-хімічної компанії, за нею послідує Завод «Більшовик», 6 обленерго і далі буде», – заявив Дмитро Сенниченко.

За його словами, кожен квартал 2021 року має чим зацікавити інвестора. 

«Інтерес до об’єктів великої приватизації та попит на них ми уже бачимо, і то неабиякий. Ринок в очікуванні, і, я впевнений, щойно заборону на аукціони Верховною Радою буде знято – ми його не розчаруємо», – резюмував Голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко.