A A A K K K

Вартість оренди двох приміщень в Міжнародному аеропорту «Львів» за результатами аукціонів на продовження договорів оренди зросла в 2 і 16 разів

За результатами проведення двох онлайн-аукціонів з продовження договорів оренди приміщень в пасажирському терміналі Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького .

Перший об’єкт – частина приміщення терміналу площею 4,0 м², договір оренди якого продовжується на 4 роки 11 місяців.

Стартова ціна лоту на аукціоні становила 1 594,29 грн. Таку ж суму сплатив чинний орендар за останній місяць оренди за попереднім договором, який продовжується. У результаті онлайн-торгів, в яких взяли участь 4 учасника, ціна оренди зросла в 16 разів – до 25 500 грн. Ця сума становитиме місячну орендну плату за новим договором.

Другий об’єкт – частина приміщення терміналу площею 23,5 м², договір оренди якого продовжується на 2 роки 11 місяців.

Стартова ціна цього лоту – 7 597 грн. У результаті онлайн-торгів, в яких взяли участь 2 учасника, вона зросла більш ніж у 2 рази – до 17 000 грн. Ця сума становитиме місячну орендну плату за новим договором. Варто відзначити, що остання місячна плата за попереднім договором оренди, який продовжується, становила 7339,07 грн.

Згідно з умовами оренди, вищезазначені активи на території Міжнародного аеропорт«Львів»  можуть бути використаним за будь-яким цільовим призначенням.

Фонд державного майна України нагадує, що згідно з Порядком передачі в оренду державного і комунального майна, при продовженні договорів оренди, чинні орендарі мають переважне право на продовження договору.

Це означає, що чинним орендарям достатньо взяти участь в аукціоні на продовження договору оренди і зробити першу закриту цінову пропозицію, яка має бути не меншою, ніж розмір стартової орендної плати (п.149 Порядку передачі в оренду державного і комунального майна).

Після завершення аукціону чинний орендар повинен надати згоду продовжити договір за ціною на рівні найвищої ставки, яку зробить переможець торгів.

У разі якщо чинний орендар не погодиться, право укласти договір оренди переходить до переможця онлайн-торгів, який матиме 3 робочі дні на підписання протоколу та 20 робочих днів для укладення договору оренди з дня, наступного за днем формування протоколу про результати аукціону.