A A A K K K

Приватизація-2020: за результатами прозорих аукціонів до держбюджету мають надійти вже понад 3 млрд грн

За результатами приватизаційних аукціонів до державного бюджету мають надійти вже 3,03 мільярди гривень, що перевищує річний план в більш ніж шість разів.

Для цього Фонд забезпечив проведення близько тисячі дев’ятисот приватизаційних аукціонів, вартість об’єктів на яких зростала в середньому вдвічі.

Серед найбільш успішних можна відзначити приватизацію готелю «Дніпро», з переможною ставкою на прозорому аукціоні в розмірі 1 млрд 111 млн грн та приватизацію акціонерного товариства “Київпассервіс”, за право власності на який до бюджету надійшли 231 млн грн. 

Та йдеться не лише про окремі об’єкти, приватизація впливає на цілі галузі – так, в рамках демонополізації ринку виготовлення спирту Фонд забезпечив проведення прозорих аукціонів з приватизації об’єктів ДП «Укрспирт». 

Завдяки цьому до бюджету мають надійти понад 1,2 млрд грн, а економіка отримає позитивний ефект від розвитку цілої галузі.

Варто зазначити, що Фонд державного майна виконав встановлений план з надходжень до бюджету від приватизації ще в червні 2020 року.

Такі результати стали можливими завдяки згуртованій роботі команди Фонду та впровадженим нею інструментам прозорості, відкритості інформації та єдиних правил для всіх учасників.