A A A K K K

Представники Фонду держмайна розповіли офіційним та бізнесовим колам Латвії про інвестиційні можливості через приватизацію в Україні


18 січня 2021 року відбулася онлайн-зустріч української сторони з представниками латвійського бізнесу, присвячена інвестиційним можливостям в Україні та планам приватизації Фонду держмайна на 2021 рік.

Фонд держмайна під час зустрічі з латвійськими колегами представляли заступник Голови Фонду державного майна України Тарас Єлейко та очільник Офісу зв’язків з інвесторами (Investor relations) Фелікс Титаренко.

Тарас Єлейко розповів про нові прозорі правила запроваджені у процесі приватизації та поділився планами Фонду держмайна на 2021 рік. Так, за його словами, в 2021 році на приватизаційні аукціони будуть виставлені більше 500 об’єктів.

«В 2021 році до українського інвестиційного меню Фонду держмайна входять найрізноманітніші об’єкти приватизації – є пропозиції на будь-який смак. Ми розуміємо, що управління багатьма непрофільними активами не є функцією держави, тому працюємо над тим, щоб на прозорих аукціонах передати ці активи в приватний сектор і знайти ефективного власника», – сказав Єлейко, додавши, що ознайомитися з інформацією про об’єкти приватизації можна на сайті privatization.gov.ua

«Там є все інвестиційне меню з дуже зручною системою фільтрації, віртуальними кімнатами даних з відсортованими документами. Все, що потрібно для прийняття рішення про інвестування», – зазначив заступник Голови Фонду держмайна.

В свою чергу Фелікс Титаренко запевнив, що Офіс зв’язків з інвесторами готовий забезпечити максимальну підтримку всім, хто має бажання взяти участь у приватизації.

«З середини минулого року працює Офіс зв’язків з інвесторами при Фонді держмайна. Ми консультативно супроводжуємо інвесторів, допомагаємо розібратися в процедурах. Одна з головних наших цілей – це відновлення довіри інвесторів. В цьому напрямі ми досягли значних результатів і ви можете в цьому переконатися.Тому ми запрошуємо наших латвійських колег, а також весь світовий бізнес інвестувати в Україну, а ми зі свого боку зробимо все, щоб об'єкти були якісно підготовлені і виставлені на прозорі аукціони», – запевнив Фелікс Титаренко.

В зустрічі також взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол України в Латвійській Республіці Олександр Міщенко, виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цівкач, глава «Торгового дому Україна» (Рига) Олександр Петров, представники латвійського бізнесу.