A A A K K K

Фонд держмайна та Всеукраїнська Асоціація платників податків уклали меморандум про співпрацю

24 березня Голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко та президент Всеукраїнської Асоціації платників податків Грігол Катамадзе уклали меморандум про співробітництво. 

Метою меморандуму є співпраця у напрямі залучення інвестицій в українську економіку та створення сприятливого середовища для розвитку бізнесу в Україні. 

За словами Дмитра Сенниченка, головною метою Фонду держмайна – є перетворення непродуктивних активів на продуктивні через залучення компетентних інвесторів через приватизацію непрофільних для держави об’єктів на онлайн-аукціонах.

 «Співпраця Фонду держмайна та Всеукраїнської Асоціації платників податків може суттєво вплинути на економічну ситуацію в Україні – заради розвитку виробництва, залучення інвестицій та створення нових робочих місць. Нам потрібно разом рухати Україну до економічного відродження!», – заявив Дмитро Сенниченко.

Також під час заходу Дмитро Сенниченко презентував учасникам комплексний законопроєкт «Про сприяння залученню інвестицій в процесі приватизації та оренди державного і комунального майна», розробленого з метою залучення сталих інвестицій через приватизацію, спрощення процедур приватизації та оренди, а також для повернення довіри інвесторів та забезпечення інтересів держави. 

Голова Фонду держмайна акцентував увагу на основних завданнях, які вирішує законопроєкт, а саме:

  • удосконалює процеси приватизації і оренди державного майна для залучення інвестицій: більше прозорості, чітких правил та збільшення кількості та якості об’єктів для виставлення їх у прозорий спосіб на електронні аукціони;

  • реформує Фонд державного майна для зменшення корупційних ризиків і можливості якісно реалізовувати встановлені завдання;

  • запроваджує цільове використання коштів від приватизації, у тому числі на розвиток громад, де розташовані приватизовані державні об єкти, і на покращення управління державними підприємствами; 

  • запроваджує дієвий контроль за ефективністю використання державного майна.

Дмитро Сенниченко наголосив на важливості підтримки цієї ініціативи з боку бізнес-середовища та потенційних інвесторів, які зацікавлені у встановленні прозорих та справедливих законодавчих норм за прикладом кращих світових практик.