A A A K K K

Колектив Фонду держмайна дякує Андрієві Єгорову за внесок у реформу сфери оцінки: 24 травня заступник Голови Фонду залишить посаду

Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням № 448-р від 17 травня 2021 року задовольнив заяву заступника Голови Фонду держмайна Андрія Єгорова про звільнення за власним бажанням.

Андрій Єгоров працював на посаді заступника Голови Фонду державного майна України з 9 грудня 2019 року та курував напрям оцінки майна. За його каденції Фонд розпочав комплексну реформу оцінки, яка складається з чотирьох основних компонентів:

  • ліквідація посередницьких майданчиків, яка вже зекономила понад 1 млрд грн українським громадянам;

  • впровадження міжнародних стандартів оцінки;

  • автоматична електронна довідка про оціночну вартість нерухомого майна, яка за відсутності державного фінансування,  коштом міжнародних донорів, стане абсолютно безкоштовною для кожного українця;

  • впровадження єдиної оцінки будівель та земельних ділянок під ними. Скасування так званої “фракційної оцінки” нерухомості, що зробить процедуру оцінки зручною для українських громадян та призведе до економії їх коштів.

«На своїй посаді Андрій Єгоров взяв активну участь у впровадженні комплексної реформи сфери оцінки та безпосередньо сприяв ліквідації тіньових схем. Від імені всього колективу висловлюю вдячність Андрієві та радий його рішенню продовжити співпрацювати з Фондом у якості мого радника», – заявив Голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко.

Таким чином, Андрій Єгоров й надалі співпрацюватиме з Фондом на посаді Радника Голови Фонду державного майна та продовжить опікуватися впровадженням комплексної реформи в сфері оцінки майна.