A A A K K K

Юлія Бєлова взяла участь в XXV Міжнародній конференції «Ринок нерухомості: передова практика»

10 червня заступниця Голови Фонду державного майна України Юлія Бєлова взяла участь у Міжнародній конференції «Ринок нерухомості: передова практика» , яка організована Асоціацією фахівців з нерухомості (рієлторів) України. 

Юлія Бєлова розповіла про впроваджувану Фондом держмайна комплексну реформу оціночної галузі для створення дійсно ефективної, прозорої та справедливої системи оцінки державного майна.

В рамках реформи Фонд держмайна розробив безкоштовний сервіс електронної оцінки нерухомого майна для всіх громадян України «Єдина база даних звітів про оцінку». Реліз сервісу послуги електронного визначення оціночної вартості нерухомості був відтермінований в часі через відсутність необхідного для розробки та введення в експлуатацію фінансування. 

Попри це, Фонд зміг залучити кошти для його розробки в рамках міжнародної технічної допомоги, що дало змогу зекономити мільйони гривень платникам податків. 

«До 1 липня 2021 року Фонд держмайна запускає в дослідну експлуатацію безкоштовний сервіс електронної оцінки нерухомого майна для всіх громадян України «Єдина база даних звітів про оцінку», який видаватиме електронні довідки про оціночну вартість об’єктів нерухомості (е-Довідки)», - повідомила Юлія Бєлова.

Очікувана економія в майбутньому складе десятки та сотні мільйонів гривень для всіх українців, яким більше не доведеться сплачувати за послуги оцінки нерухомості.

В рамках створення цього сервісу Фонд держмайна активно співпрацює з учасниками ринку нерухомості для широкого інформування громадян про появу нового сервісу, завдяки якому вони отримують можливість зекономити кошти на оцінці об’єктів нерухомості - сервіс електронної довідки є абсолютно безкоштовним.