A A A K K K

Релокація, оренда та приватизація - стали основними темами робочого візиту Ольги Батової західними областями України

В.о. Голови Фонду державного майна Ольга Батова з робочим візитом відвідала Львівську, Чернівецьку та Івано-Франківську області, під час якого ознайомилась з роботою регіональних Фонду на місцях, відвідала підприємства в управлінні ФДМУ та обговорила з керівниками місцевих військових адміністрацій співпрацю в напрямі релокації підприємств. 

Під час робочих нарад з представниками ФДМУ на місцях Ольга Батова обговорила стратегічні плани Фонду на найближчий час. Наразі Фонд держмайна зосереджується на максимальному пришвидшені  процесів оренди державного майна, яка відновиться після ухвалення постанови Уряду. Також готуються об’єкти приватизації, для максимального пришвидшення процесу після прийняття Верховною Радою відповідного закону. Фахівці Фонду наразі готують об’єкти та відповідну документацію для того, щоб оперативно підготувати їх до прозорих аукціонів як тільки вони будуть відновлені. 

«Державні активи можуть стати основою для нового бізнесу, в тому числі - релокованого. Адже зараз є чимало підприємців, які готові відроджувати виробництва, що дасть регіонам нові робочі місця та економічну підтримку», -  заявила Ольга Батова під час візиту.

Так, західні регіони України, в тому числі  Львівська, Чернівецька та Івано-Франківська області, стали пріоритетними напрямками для релокації бізнесу з небезпечних регіонів - програми, яку впроваджують Міністерство економіки та місцеві військові адміністрації. Фонд держмайна активно долучився до цієї програми, надаючи інформацію з реєстрів про об’єкти держвласності, які можуть стати базою для переміщених підприємств.  

В ході візиту Ольга Батова зустрілася з очільниками обласних військових адміністрацій для обговорення деталей співпраці.  Під час зустрічей вона акцентувала увагу на нових можливостях відновлення роботи компаній на заході України завдяки запуску спрощених процедур оренди та приватизації. 

Також виконуюча обов’язки Голови Фонду держмайна ознайомилася з роботою компаній в управлінні Фонду, 150 з яких активно працюють в умовах воєнного стану. Сьогодні ці підприємства забезпечують державу продовольчими товарами, фінансовим ресурсом у вигляді сплачених податків та надають прихисток внутрішньо-переміщеним особам.