A A A K K K

На кожну отриману від приватизації гривню припаде до 6 грн інвестицій в економіку – Ольга Батова

Приватизація дозволить у 2022 році поповнити держбюджет на суму понад 600 млн грн. При цьому важливий кумулятивний ефект, адже на кожну сплачену гривню припаде в середньому 4-6 грн інвестицій в розвиток об’єкта, також будуть створені нові робочі місця.

Про це повідомила виконуюча обов’язки Голови Фонду держмайна Ольга Батова в своїй колонці на сайті «Економічна правда».

«Завдання приватизації під час війни – не лише отримати одноразово кошти до держбюджету. А в тому, щоб залучити інвестиції до тих ДП, які неефективні або непрацюючі. Не спостерігати за тим, як підприємства в державній власності розвалюються та деградують. Дати можливість їх приватизувати, модернізувати, налагодити виробництво, створити нові робочі місця», – переконана Ольга Батова.

На її думку, найпривабливішими об’єктами для приватизації будуть комбінати хлібопродуктів (КХП) та спиртові заводи.

«Спиртзаводи – потенційні майданчики виробництва біологічного палива з відходів аграрної продукції, КХП – це площі для зберігання зерна та виготовлення соціально значущої хлібної продукції. Але є ще сотні невеликих об’єктів в містечках та селах. Їх можна використати під магазини, склади, офіси, логістичні центри», – наголосила в.о. Голови Фонду держмайна.

Ольга Батова очікує, що від приватизації в цьому році держава отримає понад 600 млн грн.

«Очікуємо, що нова хвиля приватизації дозволить в 2022 році поповнити держбюджет на суму понад 600 млн грн. Сподіваємось залучити до 1 млрд грн завдяки зростанню цін на аукціонах. Але не це головне. На кожну сплачену гривню припаде в середньому 4-6 грн інвестицій в розвиток об’єкта, а, отже, і в розвиток економіки. І що найголовніше – будуть створені нові робочі місця», – заявила вона.