A A A K K K

Голова ФДМУ зустрівся із Президентом Асоціації платників податків України

Голова Фонду державного майна України Рустем Умєров зустрівся із Президентом Асоціації платників податків України Гріголом Катамадзе. 

Рустем Умєров подякував пану Катамадзе та Асоціації платників податків України за багаторічну підтримку ініціатив Фонду, зокрема, у законодавчій площині. 

«Асоціація платників податків України — один з найбільших амбасадорів внутрішніх інвестицій в Україну. Ми вдячні керівництву Асоціації та її членам, що сьогодні український бізнес продовжує працювати та підтримувати українську економіку. Україні потрібні гроші — на армію, на відбудову, на соціальні потреби для людей», — сказав Рустем Умєров. 

Голова Фонду державного майна поінформував, що наступного тижня відбудуться перші приватизаційні аукціони з початку повномасштабного вторгнення: «Перелік об'єктів для продажу до кінця року визначений. У ньому потенційно привабливі для бізнесу активи. Докладне приватизаційне меню готове, і я закликаю членів Асоціації ознайомитися з ним». 

«В умовах війни державне майно продовжить втрачати вартість та інвестиційну привабливість. Тому, відбудовувати потрібно вже сьогодні. З цим погоджується і бізнес, і держава. Замість занедбаних об'єктів маємо створити працюючі підприємства», — сказав очільник Фонду.  

Він також закликав членів Асоціації інвестувати в Україну та створювати нові робочі місця, щоб підтримати економіку та людей в цей непростий час.

Голова Фонду також розказав пану Катамадзе про плани трансформації Фонду держмайна.  

«ФДМУ має стати єдиним управителем всього майна держави. Ми маємо структурувати державне майно. Воно або капіталізується і дає гроші державі, або приватизується і працює в руках приватного власника», — зазначив Рустем Умєров. 

Він також додав, що Фонд і надалі залишатиметься надійним партнером Асоціації платників податків України та оперативно реагуватиме на всі запити українського бізнесу.