A A A K K K

Яна Матієва: “Кожне приватизоване підприємство – це гроші для держави. Це допомога нашій обороноздатності”

В ефірі “Суспільне Новини” заступниця Голови Фонду держмайна Яна Матієва розповіла про старт малої приватизації, найпопулярніші об’єкти, механізми уникнення заниження ціни  активу та надходження до держбюджету.

“У першу чергу віддаємо на приватизацію підприємства і майно, котрі зараз потрібні бізнесу. Серед них спиртзаводи та комбінати хлібопродуктів, приватизація частини яких запланована до кінця року. Приватизація КХП та спиртзаводів дозволять приватному бізнесу модернізувати їх потужності та відновити роботу. Вони мають можливість зберігати та переробляти зерно, а це – продовольча безпека країни”, – наголосила Яна Матієва.

Окрім надання нових приміщень для бізнесу, у безпечних регіонах завдяки приватизації планується залучити до держбюджету до кінця року мінімум 600 мільйонів гривень, і з огляду на попит сума може збільшитися.

“До прикладу, ціни на приватизаційних онлайн-аукціонах з продажу спиртзаводів зростали втричі від стартової. Очевидно, що є здорова конкуренція, адже участь у торгах  в середньому брали 5 учасників”, –  повідомила заступниця Голови ФДМУ.

Довідково

Яна Матієва – заступниця Голови Фонду державного майна України, відповідальна за напрям приватизації та керівництво регіональними відділеннями.

Має більше 15 років управлінського досвіду у податковій сфері та 9 років адвокатської практики. Має досвід керівництва у державному та приватному секторах. Сертифікований бізнес-медіатор. 

Протягом двох років роботи начальником Регіонального відділення впроваджено системний підхід для поліпшення результатів діяльності відділення у сферах приватизації, оренди, використання та відчуження державного майна.

Також удосконалено управління об`єктами державної власності, забезпечення регіональної взаємодії з бізнес-середовищем та місцевою владою в напрямі залучення інвестицій через приватизацію та оренду держмайна.