A A A K K K

Заступники Голови ФДМУ перевірили стан об’єктів приватизації на заході України

Сьогодні Перший заступник Голови Фонду держмайна Дмитро Кліменков та заступниця Голови Фонду держмайна Яна Матієва відвідали об’єкти приватизації у Тернопільській та Івано-Франківській областях. 

Об'єктами візиту стали Мишковицьке підприємство ДП «Укрспирт» у Чорткові, Бучацький мальтозний завод, що спеціалізується на дистиляції спирту, Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів площею у 35 тис м² практично на території обласного центру, а також ДП «Івано-Франківський котельно-зварювальний завод» – підприємство з великими площами виробничих цехів.

Під час спілкування з керівництвом Регіонального відділення Дмитро Кліменков обговорив перспективи проведення майбутніх приватизаційних аукціонів по області.

“Фонд та країна чекає результативних аукціонів, адже приватизація цих активів дозволить залучити додаткові кошти до Державного бюджету та створити нові робочі місця”, – зазначає Дмитро Кліменков.

Очільники громад також зацікавлені в продажі цих активів, адже вони переконані – нові власники створять там підприємства, які покращать економіку громад.

“Кожне приватизоване підприємство – це гроші на зміцнення нашої обороноздатності, і водночас зменшення збитків держави. Підприємства, які роками не функціонували, після отримання нового власника мають змогу отримати і нове життя ”, – наголосила Яна Матієва.

Нагадуємо що 10 по 15 жовтня 2022 року Фонд держмайна планує провести 16 онлайн-аукціонів з приватизації державного майна. Серед об'єктів, виставлених на торги – майнові комплекси підприємств, нерухомість в обласних центрах та інші цікаві інвестиційні пропозиції.

Ознайомитися з об’єктами можна за посиланням: https://cutt.ly/DByp6KU