A A A K K K

Фонд держмайна разом з Генштабом захищають критичну інфраструктуру

Фонд держмайна спільно з Генштабом розробили план заходів для захисту об‘єктів критичної інфраструктури від атак і мінімізації збитків, які завдаються ракетними ударами. Про це в ефірі марафону «Єдині Новини» повідомив Перший заступник Голови ФДМУ Дмитро Кліменков.

З початку вторгнення об’єкти критичної інфраструктури в управлінні ФДМУ зазнали 35 обстрілів. На щастя, серед майже 4000 працівників немає постраждалих. Вони продовжують виконувати робочі задачі та забезпечувати роботу стратегічних об’єктів.

Силами енергетиків, працівників ДСНС, комунальників проводяться ремонтні роботи в цілодобовому режимі для найскорішого розв’язання всіх проблемних питань з електрикою. «Нами налагоджено взаємодію та підтримується постійний зв'язок як з місцевою владою, так і зі спеціальним аварійними службами», - зазначив Дмитро Кліменков.

Після кожної атаки спеціалісти Фонду оперативно виїжджають на об’єкти, оцінюють масштаби збитків та розробляють конкретні алгоритми відновлення потужностей.

За попередніми підрахунками, внаслідок терористичних атак рф, об’єкти критичної інфраструктури в управлінні ФДМУ зазнали збитків на майже 2 млрд грн. «Кожен факт обстрілу фіксується належним чином для подання в майбутньому до міжнародних судів для компенсацій», - повідомив Перший заступник Голови ФДМУ.