A A A K K K

Рустем Умєров провів презентацію роботи та пріоритетів ФДМУ на 2023 рік для представників Торгово-промислової палати України

22 лютого Голова Фонду держмайна Рустем Умєров провів презентацію роботи та пріоритетів ФДМУ на 2023 рік для представників Торгово-промислової палати України, а також обговорив перспективи взаємодії між ФДМУ та ТПП на поточний рік.

«Фонд має активи які дозволять створювати нові та підтримувати існуючі підприємства за рахунок приватизації та оренди держмайна. Будемо посилювати роботу в регіонах та активно взаємодіяти з мережею регіональних представництв ТПП для створення сприятливого бізнес-середовища», – зазначив під час презентації Рустем Умєров.

Голова Фонду розказав про результати роботи ФДМУ: з початку відновлення малої приватизації Фонд залучив майже 3 млрд грн від продажу збиткового майна.

 

Також Рустем Умєров розказав про плани ФДМУ на 2023:

  • Відновлення Великої приватизації; 

  • Трансформація ФДМУ, створення Суверенного фонду;

  • Створення нових продуктів: Земельний фонд, Інвестфонд нерухомості;

  • Діджиталізація процесів корпоративного управління, продаж і оренда держмайна в смартфоні. 

Під час зустрічі обговорили можливість співпраці ФДМУ та ТПП у створення нових проєктів: промислових майданчиків, компанії, які видобувають критичні мінерали тощо.  

Голова Фонду також презентував активи Фонду держмайна, які плануються до приватизації цього року.  

Зокрема, 28 спиртзаводів, 8 торфодобувних підприємств, 5 комбінатів хлібопродуктів, 6 кар'єрів та добувних підприємств.

Наприкінці зустрічі керівники домовилися про співпрацю між Фондом держмайна та Торгово-промисловою палатою України у сферах сприяння розвитку українського бізнесу, консультативної допомоги, а також трансформації ФДМУ в Суверенний Фонд.