A A A K K K

«Україна сьогодні – це можливості майбутнього», – Голова ФДМУ Рустем Умєров

Пріоритетним завданням України сьогодні є залучення іноземних інвестицій в державний сектор, що сприятиме розвитку економіки та підвищенню добробуту громадян.

Це один з меседжів, який українська делегація донесла партнерам під час візиту до Об`єднаних Арабських Еміратів. Українські представники зустрілися з керівництвом ОАЕ, ключовими урядовцями в економічному секторі, найбільшими інвестиційними Суверенними фондами країни.

«Україна сьогодні – це можливості майбутнього. Інтерес з боку ОАЕ інвестувати в Україну є, – розповідає Голова ФДМУ Рустем Умєров. – Це, зокрема, стосується аграрної, енергетичної, медичної галузей, інфраструктурних проєктів та ІТ індустрії».

Інвестиції в Україну – це можливість для ОАЕ інвестувати в перспективні проєкти з високим рівнем прибутковості. Україна має великий потенціал у сфері виробництва та експорту різних видів продукції, включаючи сільськогосподарські культури, металургію, ІТ рішення. Це дає можливість ОАЕ диверсифікувати свої інвестиції та забезпечити доступ до нових ринків.

Щоб полегшити залучення інвестицій, команда ФДМУ працює над створенням нових продуктів та інструментів. Вони будуть реалізовуватися шляхом приватизації, державно-приватного партнерства і роботі з Національними галузевими чемпіонами.

Щоб зменшити інвестиційні ризики, пов`язані з війною, колеги з Міністерства економіки працюють над ефективними інструментами, зокрема, страхуванням воєнних ризиків.

Візит української делегації до ОАЕ підкреслив важливість збереження та зміцнення партнерських стосунків між державами.