A A A K K K

Запрацював Офіс цифрової трансформації Фонду держмайна

Перший заступник Голови Денис Шугалій та керівники департаментів провели першу робочу нараду з Офісом цифрової трансформації ФДМУ. Мета — впровадження нових IT-рішень, які допомогли б систематизувати великий масив даних. 

Проєкт вдалося реалізувати завдяки підтримці USAID SOERA за участі Deloitte Україна. До складу Офісу долучились  експерти з менеджменту та  ІТ-технологій. 

«Удосконалення роботи ФДМУ у частині ІТ-ресурсів є необхідністю та водночас викликом, адже цифровізації потребують одразу кілька напрямків роботи. Запуск Офісу цифрової трансформації Фонду державного майна є результатом спільних зусиль та підтримки наших партнерів. Реалізація проєкту — важливий крок у напрямку прозорості, оптимізації всіх процесів, створення більш ефективного управління державними активами та покращення взаємодії з громадськістю та бізнесом», — наголосив Денис Шугалій.

Ключові напрямки діяльності Офісу:

1. Створення єдиного реєстру державної власності. Однією з ключових ініціатив Офісу є створення централізованої онлайн-платформи, що міститиме повну, систематизовану  та актуальну інформацію про державні активи, які у власності Фонду. Це дозволить ефективно відстежувати дані про їх ключові характеристики та показники ефективності.

2. Впровадження аналітичних інструментів. Запровадження сучасних аналітичних інструментів та систем обробки даних відкриває можливості для ґрунтовного аналізу отриманої інформації щодо державних активів. Це дозволить виявити ключові тенденції їхнього розвитку, прогнозувати вартість об’єкта та визначати оптимальний час для приватизації чи реорганізації. Також застосування аналітичних інструментів надасть можливість передбачати ризики, що зробить управління державним майном більш ефективним. 

3. Електронні сервіси для громадян та бізнесу. Офіс цифрової трансформації зосереджується на вдосконаленні взаємодії з громадянами та підприємствами, через впровадження сучасних електронних сервісів. Завдяки сервісам громадяни та бізнес зможуть отримати доступ до необхідної інформації в будь-який час та з будь-якої точки світу.

Команда Офісу цифрової трансформації вже розпочала активну роботу над частиною проєктів. 

Проєктний керівник ФДМУ Олександра Шостак зазначила: «Співпраця з фахівцями, які мають глибокі знання у галузях технологій, інновацій та управління, дозволить нам реалізовувати заплановані проєкти, прискорюючи процес цифрової трансформації Фонду. Вважаю, що команда Офісу цифрової трансформації завдяки новим ідеям та підходам допоможе реалізувати впровадження найкращих світових практик управління державним майном».

Насамкінець, очільники структурних підрозділів спільно з Офісом цифрової трансформації домовилися постійно взаємодіяти задля удосконалення майбутніх ІТ-продуктів.