A A A K K K

Новий інвестор УБРР виконав ключову вимогу щодо збільшення статутного капіталу Банку

19 грудня 2016 р. ТОВ ”БОСЕ (ГОНКОНГ) КО, ЛІМІТЕД“ – новий інвестор ПАТ «Український банк реконструкції та розвитку» виконав ключову вимогу щодо збільшення статутного капіталу Банку на  2,05 млн. грн. до 120 млн. грн. шляхом оплати додаткової емісії  акцій Банку в кількості 4001 шт. Таким чином, розмір статутного капіталу Банку був приведений у відповідність регуляторним вимогам і Національний банк України визнав діяльність Банку такою, що відповідає законодавству України.

Аукціон з продажу 99,99% акцій ПАТ «Український банк реконструкції та розвитку» був проведений Фондом державного майна України 30 листопада 2016 р.

Голова Правління, Генеральний директор компанії Bohai Commodity Exchange Co., Ltd Ян Дун Шенг на брифінгу у ФДМУ після закінчення аукціону заявив, що компанія зробить усе, аби забезпечити проведення УБРР повноцінної банківської діяльності. Як він зазначив, після приватизації, УБРР стане одним з банків з найбільшою довірою клієнтів.

«У майбутньому банк надаватиме платформу для бізнес-операцій між українськими та китайськими підприємцями,  буде мостом для співробітництва між Україною і Китаєм», – наголосив він.

За його словами, над зміцненням УБРР кваліфіковано працюватимуть передові китайські банкіри.

«Ми бачимо – уряд та Фонд держмайна планує розширювати процес приватизації. Дякуємо і Фонду, і Уряду за надання можливості взяти участь у цьому процесі. Ми будемо розповсюджувати інформацію про свій досвід участі в українській приватизації у своїй країні, і сподіваємося, що наші міжнародні зв‘язки міцнішатимуть», – підкреслив пан Ян Дун Шенг.

Голова ФДМУ Ігор Білоус назвав приватизацію УБРР одним з показових прикладів прозорої та відкритої приватизації.