A A A K K K

РВ ФДМУ по м. Києву отримало чергову судову перемогу в боротьбі за повернення стадіону «Старт» державі

Постановою Київського апеляційного господарського суду від 13.02.2017 року залишено в силі рішення Господарського суду м. Києва від 17.03.2016, яким було задоволено позовні вимоги РВ ФДМ України по м. Києву щодо розірвання договору купівлі-продажу та повернення Спортивного комплексу «Стадіон «Старт» до сфери державного управління.

Причина позову регіонального відділення та як наслідок ухвалення судом рішення про розірвання договору – невиконання зобов’язань інвестором. В 2010 році за результатами некомерційного конкурсу Спортивний комплекс «Стадіон «Старт» було продано Товариству з обмеженою відповідальністю «Голден Хаус» для створення спортивно-оздоровчого комплексу. Проте, як відомо, з 2010 року і дотепер інвестор так і не виконав зобов’язань зі створення такого комплексу, занедбавши за цей час придбану пам’ятку історії.

Нагадаємо, що Спортивний комплекс «Стадіон «Старт» відповідно до наказу Управління охорони культурної спадщини від 26.10.2001 року № 143 є пам’яткою історії, культури та історичного середовища м. Києва. Спортивний комплекс «Стадіон «Старт» більш відомий громадськості як стадіон, на якому в роки окупації Києва під час Другої Світової війни був проведений «Матч смерті».

Перерва у розгляді справи в апеляційній інстанції відбулася через подання ТОВ «Голден Хауз» позову про незаконність акту перевірки стану майна Фондом держмайна. 24 січня 2017 року Вищий господарський суд України поставив крапку у цій справі, визнавши законність дій Фонду.

Отримавши можливість продовжити справу про розірвання договору купівлі-продажу стадіону «Старт», РВ ФДМУ по м. Києву і звернулось до апеляційної інстанції.

РВ ФДМ України по м. Києву як орган державної влади, на який покладено обов’язок здійснення контролю за використанням Спортивним комплексом «Стадіон «Старт», вживає вичерпних заходів для припинення протиправного користування ТОВ «Голден Хаус» зазначеним майном та повернення державі історичної пам’ятки.