A A A K K K

Розірвано договір купівлі-продажу ОНБ цеху крейди на Рівненщині

Рішенням господарського суду Рівненської області від 6.04.2016 року розірвано договір купівлі-продажу ОНБ цеху крейди у с. Мильча Дубенського району.З відповідною позовною заявою до суду зверталося РВ ФДМУ по Рівненській області, оскільки по даному договору вкотре було зафіксовано повне невиконання його умов.

У 2008 році об’єкт був приватизований фізичною особою шляхом викупу, покупець зобов’язався протягом 3 років його добудувати та ввести в експлуатацію. Умови договору передбачали можливу зміну первісного призначення об’єкта. Однак покупець тривалий час не оформлював право забудови, не вирішував земельне питання і не починав будівельні роботи.

Тому у 2010 році РВ вперше ініціювало у суді розірвання ДКП. Покупець звернувся тоді із зустрічним позовом до органу приватизації, орган приватизації на вимогу суду погодився з умовами покупця і 30.07.2012 року вніс зміни до договору в частині вирішення питання землекористування та порядку завершення будівництва. Але покупець досі не почав виконання умов договору – навіть не звернувся до Держкомзему із заявою щодо оформлення права користування земельною ділянкою сільськогосподарського призначення. У разі подання покупцем апеляційної скарги на рішення суду від 6.04.2016 року, РВ продовжить доводити у суді нагальність розірвання данного ДКП.