A A A K K K

Звільнене керівництво ПАТ «Черкасиобленерго» перешкоджає перереєстрації відомостей про нового керівника підприємства

Як повідомлялося раніше 13.02.2017 р. відбулися позачергові загальні збори акціонерів ПАТ «Черкасиобленерго». Ініціатором та організатором проведення цих зборів був Фонд державного майна України.

За результатами голосування на зборах, акціонерами було припинено тимчасове виконання повноважень голови правління ПАТ «Черкасиобленерго» Кузьмінської Світлани Олександрівни та обрано виконуючим обов'язки голови колегіального виконавчого органу ПАТ «Черкасиобленерго» Самчука Олега Григоровича, кандидатуру якого запропонувало Міністерство енергетики та вугільної промисловості України.

Для виконання рішення загальних зборів ПАТ «Черкасиобленерго» необхідно провести реєстраційні дії, пов’язані з внесенням змін до відомостей про виконавчий орган ПАТ «Черкасиобленерго», які містяться в ЄДР.

Станом на 24.02.2017 року в ЄДР існує ряд заборон та інформаційних повідомлень, що перешкоджають проведенню реєстраційних дій, пов’язаних зі зміною відомостей про виконавчий орган ПАТ «Черкасиобленерго», а саме: внесення відомостей про нового керівника.

Велике занепокоєння викликає той факт, що більшість з наявних заборон були накладені державними реєстраторами Слобожаник Д.А., Петрик А.В. та Литвин О.В. на підставі ухвал Черкаського окружного адміністративного суду, які були винесені одноособово або у складі колегії суддями вищезазначеного суду Рідзелем Олексієм Анатолійовичем та Каліновською Альоною Вікторівною.

Рішення було винесено у справах, де Фонд навіть не є стороною. Причому розгляд справи здійснювався протягом 1-2 днів з моменту подачі позовної заяви з одночасним накладенням заборони на здійснення реєстраційних дій в ЄДР.

На даний час такі дії оскаржуються Фондом. Крім того Фондом вживаються заходи, пов’язані зі вступом в такі процеси для подальшого оскарження відповідних ухвал в судах апеляційної інстанції.

Дані дії можуть свідчити лише про той факт, що звільнене керівництво ПАТ «Черкасиобленерго» намагається всіма наявними способами позбавити акціонерів права обирати менеджмент товариства і не допустити до виконання своїх обов’язків нового керівника товариства.