A A A K K K

Економічний ефект тижня від приватизації державного майна становить 130,4 млн гривень

2-6 вересня Фонд держмайна провів 9 успішних онлайн-аукціонів з приватизації у системі «Прозорро.Продажі» на загальну суму 130,4 млн гривень. За право власності на об’єкти змагалися  59 учасників. Зростання ціни активів відбулося у 15,9 раза.

Найуспішнішим лотом тижня став об’єкт — Державний пакет акцій  у кількості 2883281 штук, що становить 50% статутного капіталу ПАТ «Машинобудівне виробниче об’єднання «Оріон» в Одесі. Фінальна ціна об’єкта на аукціоні — 120 млн гривень. Зростання вартості відбулося у 27,36 раза.  Новий власник отримає об’єкт розташований в Хаджибейському районі міста Одеса, неподалік автомобільного шляху міжнародного значення М16. 

На наступному тижні ФДМУ планує провести 20 онлайн-аукціонів з приватизації державного майна. Це шанс для потенційних інвесторів стати власниками майнових комплексів, адміністративних будівель, гаражів та інших об'єктів.

Серед найцікавіших об’єктів наступного тижня:

1. ЄМК ДКП «Полтавське експериментальне протезно-ортопедичне підприємство»

ЄМК займається виробництвом медичних і стоматологічних інструментів та матеріалів. Зареєстровані об’єкти нерухомого майна підприємства розташовані за 4 адресами, також до складу об’єкта приватизації також входить 2980 одиниць рухомого майна (обладнання, меблі, інвентар тощо) та 10 одиниць транспортних засобів 1996 – 2017 років випуску.

Стартова ціна: 18,45 млн гривень.

Дата проведення аукціону: 10 вересня.

Посилання на лот: https://bit.ly/47gYOj2

2. ЄМК ДКП «Тернопільське експериментальне протезно – ортопедичне підприємство»

Об'єкт включає 7 зареєстрованих одиниць нерухомого майна та інфраструктури загальною площею 3662,1 м², 7 одиниць транспортних засобів 1997 – 2007 років випуску та 977 одиниць рухомого майна.

Стартова ціна: 11,4 млн гривень.

Дата проведення аукціону: 9 вересня.

Посилання на лот: http://surl.li/xodkex

3. Комплекс будівель та споруд загальною площею 983,3 м²

До складу об'єкта приватизації входять: нерухоме майно – комплекс будівель та споруд; рухоме майно та обладнання. Обладнання перебуває в робочому стані, фізичний стан рухомого майна задовільний. 

Стартова ціна: 800 тис. гривень.

Дата проведення аукціону: 13 вересня.

Посилання на лот: http://surl.li/kvwmmn

4. Нежитлові будівлі та споруди загальною площею 551,4 м²

Об'єкт приватизації представлений: адмінкорпусом, підвалом, лабораторним корпусом, прибудовою, тамбуром, майстернею, 4 гаражами, воротами, хвіртками та огорожею. 

Стартова ціна: 544,8 тис. гривень.

Дата проведення аукціону: 12 вересня.

Посилання на лот: http://surl.li/bufsgo

5. Нежитлова будівля, адмінбудинок загальною площею 118,2 м²

Актив представлений одноповерховою цегляною нежитловою будівлею, адмінбудинком за тамбуром та прибудовою. Має III групу капітальності. 

Стартова ціна: 356 тис. гривень.

Дата проведення аукціону: 10 вересня.

Посилання на лот: https://is.gd/fdVqNR

Ініціювати приватизацію об’єкта можна самостійно, покрокова інструкція за посиланням — https://privatization.gov.ua/yak-kupyty-ob-yekt/