A A A K K K

Економічний ефект тижня від приватизації державного майна становить майже 46,4 млн гривень

За поточний тиждень Команда Фонду провела 11 успішних онлайн-аукціонів з приватизації в системі «Прозорро.Продажі», загальною сумою майже 46,4 млн гривень. За право власності на об’єкти змагалися 52 учасники, що у середньому становить 4,7 потенційних інвесторів. Зростання ціни активів відбулося у 1,65 раза.

Найцікавішим лотом тижня став ЄМК ДП «Завод «Електропобутприлад» у Чернівцях. Вартість активу зросла зі стартових — 11,1 млн гривень, до фінальних — 20,1 млн гривень. Новий власник отримує актив зі значним потенціалом для розвитку, розташований у зручному місці з розвиненою логістикою. 

На наступному тижні Фонд планує провести 14 онлайн-аукціонів з приватизації державного майна. 

Найкращі ТОП-5 аукціонів наступного тижня:

1. Пакет акцій санкційного підприємства у розмірі 100% статутного капіталу ПрАТ «ПентоПак». До власності активу входить 20 одиниць нерухомого майна та інфраструктури, загальна площа об’єктів становить 5247,3 м². У власності об’єкта приватизації є 10 транспортних засобів. Продукція підприємства використовується серед великих компаній, таких як «Рудь», «Глобино», «М’ясна гільдія» тощо.
Стартова ціна: 203,7 млн гривень.
Дата проведення аукціону: 31 травня.
Посилання на лот: https://bit.ly/3UOzU4C

2. Нежитлове приміщення загальною площею 710 м² у Сумах. Актив складається з двох основних приміщень та трьох допоміжних. Будівлі призначені для використання конторських та адміністративних цілей. Нежитловий другий поверх побудовано у 2009 році.
Стартова ціна: 3 млн гривень.
Дата проведення аукціону: 31 травня.
Посилання на лот: https://bit.ly/4bZdpS2

3. Нежитлові приміщення загальною площею 162,3 м² на Черкащині. Комплекс, будівель та споруд у складі: адміністративна будівля, гараж, сарай, вбиральня, водоколонка, огорожа.
Стартова ціна: 311,0 тис. гривень.
Дата проведення аукціону: 30 травня.
Посилання на лот: https://bit.ly/44Siqc9

4. Адміністративна будівля загальною площею 66,1 м² на Полтавщині. До складу об’єкта приватизації входять: виробничий будинок, сарай-гараж, вбиральня, огорожа. Станом на 1 травня поточного року об’єкт приватизації в оренді не перебуває.
Стартова ціна: 186,4 тис. гривень.
Дата проведення аукціону: 28 травня.
Посилання на лот: https://bit.ly/4dPZVJp

5. Нерухоме майно загальною площею 363,4 м² на Одещині. До складу об'єкта приватизації входять: одноповерхова будівля кафе «Діалог», складське приміщення, вбиральня та споруда. Станом на 1 травня поточного року будівля або його частини в оренді не перебувають.
Стартова ціна: 60 тис. гривень.
Дата проведення аукціону: 28 травня.
Посилання на лот: https://bit.ly/4bOxTfw

Новий чат-бот ФДМУ в Telegram робить спілкування з Фондом ще простішим. Звертайтесь, ставте питання, отримуйте консультації, слідкуйте за приватизацією та орендою — все це доступно онлайн. https://telegram.me/SpfuBotForCitizenbot.