A A A K K K

ФДМУ представив останню редакцію Закону про приватизацію на економічному комітеті ВРУ

20.09.2017 Фонд держмайна представив доопрацьовану редакцію законопроекту про приватизацію державного майна на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики.

Проект закону розроблений спільно Фондом державного майна і МЕРТом із залученням міжнародних еспертів, і за словами керівника Фонду держмайна Віталія Трубарова дана редакція документу є найбільш збалансованою, яка враховує як інтереси інвестора, так і держави.

Доопрацьований законопроект про приватизацію державного майна вже зареєстрований в апараті Верховної Ради (№7066).

«Цей закон відкриває шлях до прозорої, конкурентної  та максимально вигідної для держави приватизації. Ми з великої кількості нормативних документів зробили один, який зрозумілий інвесторам, а головне виключає будь-які корупційні прояви»,–заявив керівник Фонду держмайна Віталій Трубаров.

Віталій Трубаров зазначає, що законопроект відміняє класифікацію об’єктів приватизації за групами та встановлює чіткий поділ на об’єкти великої і малої приватизації, а саме, до 250 мільйонів гривень річного обороту–це малі об‘єкти, після 250 – великі.

«Великі підприємства продаватимуться на аукціонах із залученням радників - це аудиторські компанії зі світовим ім’ям, які готуватимуть для інвесторів фінансову модель підприємства та формуватимуть пропозицію стартової ціни для Фонду держмайна. Об’єкти малої приватизації продаватимуться переважно через електронні аукціони»,–зазначає керівник Фонду держмайна.

Віталій Трубаров наголошує, що новий закон скорочує терміни підготовки підприємств до продажу. Для обєктів великої приватизації з 24 до 12 місяців, для малої приватизації з 12 до 4 місяців. «Інвестор не хоче роками чекати завершення бюрократичних процедур, він хоче заплатити кошти і отримати майно»,– зазначив Трубаров.