A A A K K K

Фонд державного майна достроково виконав річний план з оренди

«1 мільярд гривень! Річний план надходжень від оренди державного майна виконано у вересні, як і обіцяв», – повідомив на своїй сторінці у Facebook керівник ФДМУ Віталій Трубаров.

За його словами, Фонд випереджає планові показники надходжень на три місяці, і до кінця року загальна сума від оренди сягне майже 1,5 мільярда гривень.

Однак, як він зазначає, на сьогодні ще існує величезна кількість об’єктів, які перебувають на балансі різних міністерств і відомств, котрі не використовуються, пустують, а могли би приносити гроші до бюджету.

«І Фонд державного майна вкотре закликає балансоутримувачів більш активно передавати такі об’єкти для оренди», – наголошує керівник ФДМУ.

Він також повідомив, що Фонд розробив новий, революційний, а головне – конкурентний і прозорий закон про оренду державного майна, який зменшує в рази документообіг, зменшує терміни і спрощує процедури передачі майна в оренду, мінімізує роль чиновника та закладає механізми боротьби з недобросовісними орендарями.

«Сподіваюся, що депутати за нього візьмуться ще цього року, адже прийняття цього закону неодмінно збільшить надходження від оренди», – підкреслює Віталій Трубаров.