A A A K K K

Фонд державного майна України готовий до поглиблення співпраці з Японією

Голова Фонду державного майна України Віталій Коваль взяв участь у спільному заході Посольства Японії в Україні та Торгово-промислової палати України в рамках в рамках John Hughes Business Club. Серед учасників – члени японської економічної місії, генеральні директори великих приватних і державних компаній України та профільних державних установ.

«Фонд державного майна України готовий брати активну участь у подальшій співпраці з японською місією. Спільно нам вдасться підтримати українську економіку, створити нові робочі місця, виручити більше коштів на підтримку Сил оборони», – зазначив Віталій Коваль.

В напрямку розширення двостороннього співробітництва передбачаються наступні кроки: 

1. Відкриття офісу Японської організації зовнішньої торгівлі (JETRO) у Києві, який займатиметься пошуком партнерів, сприянням торгівлі та інвестиціям.

2. Надання кредитних ліній для торгівлі та інвестицій японським експортно-кредитним агентством NEXI.

3. Підтримка пілотних проєктів з боку Міністерства економіки і промисловості Японії.

4. Надання грантової допомоги, підтримки приватного сектору та інвестицій в експортоорієнтовані фонди Японським агентством міжнародного співробітництва (JICA). Зокрема, у лютому JICA інвестувало $20 млн у фонд підтримки українського бізнесу від Horizon Capital.

5. Надання двоступеневої позики Чорноморському банку торгівлі та розвитку Японським банком для міжнародного співробітництва.

«Переконаний, ця зустріч – черговий крок у зміцненні економічної співпраці між Японією та Україною для залучення японських інвестицій», – наголосив очільник Фонду.