A A A K K K

Голова Фонду державного майна Віталій Коваль презентував польському бізнесу інвестиційні можливості в Україні

Голова Фонду державного майна України Віталій Коваль представив польському бізнесу можливості для інвестицій в українські державні активи під час III Форуму відбудови України – PAIH «Інтеграція - Економіка – Партнерство».

Очільник Фонду підкреслив міцні економічні зв'язки між Україною та Польщею, зазначивши, що Польща є одним з найбільших торговельних партнерів України. Віталій Коваль також наголосив на значній кількості польських підприємств, що діють в Україні, що свідчить про міцне підґрунтя для подальшого розвитку економічних відносин.

Голова ФДМУ акцентував на тому, що відбудова України є не лише викликом, а й унікальною можливістю для інвесторів. Він представив широкий спектр інвестиційних пропозицій Фонду, включаючи:

  • Приватизацію великих підприємств хімічної, харчової та інших галузей;

  • Оренду державної нерухомості;

  • Проєкти «браунфілд» – відновлення промислових майданчиків;

  • Оренду державних сільськогосподарських земель через проєкт «Земельний банк»;

  • Продаж націоналізованого (санкційного) російського майна.

«Хто не ризикує, той не відбудовує Україну. Зараз час сміливих інвесторів, які скористаються унікальною нагодою та рухатимуться разом з Україною до Перемоги», – підсумував Віталій Коваль.

Довідково. III Форум відбудови України – PAIH «Інтеграція - Економіка – Партнерство» організований Польською агенцією інвестицій та торгівлі (PAIH), Міністерством розвитку і технологій Республіки Польща, Польсько-українською господарчою палатою та Національною господарчою палатою Польщі. Стратегічними партнерами виступили Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та Посольство Республіки Польща в Україні.