A A A K K K

Голова Фонду держмайна презентував інвестиційний потенціал України на Німецько-українському діловому круглому столі

Голова Фонду державного майна України Віталій Коваль взяв участь у Німецько-українському діловому круглому столі, що відбувся у Берліні. Захід об'єднав представників бізнесу та бізнес-асоціацій обох країн з метою зміцнення економічної співпраці та залучення інвестицій в Україну.

Під час круглого столу Віталій Коваль презентував інвестиційне меню Фонду держмайна, підкресливши ключові переваги інвестування в Україну:

  • Прозорість та рівні умови: усі аукціони з приватизації проводяться онлайн на платформі "Прозорро.Продажі", що гарантує прозорість, чесну конкуренцію та рівні умови для всіх учасників, включаючи іноземних інвесторів.

  • Сприятливі умови для німецького бізнесу: можливість поєднати страхування Німеччини від військових ризиків з державною програмою українського Уряду "Інвестняня", що надає підтримку для інвестицій від 12 млн євро.

  • Широкий спектр інвестиційних можливостей: пріоритетні сектори економіки, такі як титанова галузь, комерційна та готельна нерухомість, великі промислові підприємства та "Земельний банк".

  • Готові майданчики: наявність в інвестиційному портфелі Фонду браунфілдів – об'єктів з підведеною інфраструктурою, що дозволяє створювати індустріальні парки.

"Інвестувати в Україну сьогодні – це інвестувати у майбутнє сильної європейської держави та отримати унікальні можливості у повоєнний період. Велика повага до бізнесу та інвесторів, які долучаються до приватизації, адже вони є справжніми економічними патріотами нашої країни", – наголосив очільник Фонду Віталій Коваль.

Він також зазначив, що Україна демонструє стійкість та продовжує впроваджувати реформи, спрямовані на покращення інвестиційного клімату, незважаючи на виклики війни.