A A A K K K

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій підписав новий закон про приватизацію

8 лютого 2018 Голова Верховної Ради України Андрій Парубій підписав Закон про приватизацію  державного майна (№ 7066). Після цього Закон направлений на підпис главі держави.

Закон був прийнятий парламентом 18 січня 2018 з метою спрощення процедури приватизації та підвищення її прозорості та ефективності.

Як зазначив керівник ФДМУ Віталій Трубаров, над законом працювала велика команда з Фонду, Кабміну, громадських організацій, міжнародних партнерів, проведено низку "круглих столів", обговорень на парламентському комітеті, у фракціях, надійшли сотні поправок від депутатів – і в результаті ми отримали закон, який суттєво спрощує приватизацію, скорочує терміни подачі документів, робить її правила прозорими та зрозумілими для інвесторів.

«Ми хочемо не просто продати, а хочемо, щоб прийшли саме ефективні інвестори», – наголосив він.

Нагадаємо, законом спрощується класифікація об'єктів приватизації поділом на об'єкти малої та великої приватизації. До групи малої приватизації потрапляють об'єкти нерухомості, невеликі підприємства, а до групи великої приватизації входять об'єкти, активи яких перевищують 250 млн грн. Також скорочуються строки підготовки до продажу об’єктів і збільшується строк для подання заявок потенційних покупців. Встановлено, що у разі проведення великої приватизації залучатимуться міжнародні радники, а мала приватизація проходитиме на електронних торгах.